Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η έρευνα αποδείχθηκε αντισημιτική εκ του αποτελέσματος: Εβραίος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης!


Από το 1888, οπότε και έδρασε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκοτώνοντας με φρικτό τρόπο
πέντε ιερόδουλες στο Λονδίνο, πολλοί ασχολήθηκαν με την ιστορία του αιμοσταγούς δολοφόνου.

Σήμερα, 126 χρόνια μετά, την απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά μυστήρια παγκοσμίως υποστηρίζει ότι βρήκε ένας επιχειρηματίας με τη βοήθεια ενός επιστήμονα ειδικού στην ανίχνευση DNA. Οι δυο τους λοιπόν υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον κατά συρροή δολοφόνο, σύμφωνα με τη Mirror. 

Πρόκειται για τον 23χρονο τότε κομμωτή Aaron Kosminski, μετανάστη από την Πολωνία.

Ο Kosminski ο οποίος πέθανε σε άσυλο το 1919, ήταν γνωστός στις αρχές οι οποίες τον είχαν κατατάξει στη λίστα των υπόπτων. Ήξεραν πως ζούσε στο Γουατιτσάπελ του ανατολικού Λονδίνου, εκεί δηλαδή όπου διαπράχθηκαν οι δολοφονίες. Ωστόσο, η αστυνομία δεν είχε επαρκή στοιχεία για να μπορέσει να του απαγγείλει κατηγορίες και να τον παραπέμψει σε δίκη. 

Ο τότε επικεφαλής των ερευνών Donald Swanson, τον περιέγραφε στις σημειώσεις του ως έναν «χαμηλής τάξης Πολωνοεβραίο που ζει με την οικογένειά του στο Γουατιτσάπελ». 

Μία ματωμένη εσάρπα που ανήκε σε ένα από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη, πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2007 στον επιχειρηματία Russell Edwards ο οποίος και το έδωσε για να χρησιμοποιηθεί ως βάση για νέες έρευνες. Αυτό που ήθελε αχρικά να επιβεβαιώσει αν αγόρασε το σάλι που ανήκε στο θύμα Catherine Eddowes, την οποία ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είχε δολοφονήσει το φθινόπωρο του 1888 στο White Chapel, και όχι σε κάποια άλλη. Ο ερευνητής Jari Louhelainen, χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές κατάφερε να αποσπάσει DNA από το σάλι και να το συγκρίνει με το γενετικό υλικό απογόνων της Eddowes και του Kosminski. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι ανταποκρίνονται 100% στην αρχική υπόθεση του Louhelainen, ότι ένοχος για τη διάπραξη των στυγερών εγκλημάτων ήταν ο πολωνός μετανάστης.


Το σάλι από το οποίο ελήφθησαν τα δείγματα του γενετικού υλικού

Έπειτα από την αποκάλυψη, ο Edwards δήλωσε: «Έχω το μοναδικό στοιχείο εξιχνίασης της υπόθεσης. Ξόδεψα 14 χρόνια δουλεύοντας πάνω σε αυτό και έχω αποτελεσματικά λύσει το μυστήριο της ταυτότητας του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Μόνο αυτοί που θέλουν να διατηρήσουν το μυστήριο θα εκφράσουν αμφιβολίες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...