Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν βγει η Ελλάδα απ' την Ευρωζώνη!«Πριν από πέντε χρόνια, εάν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη, αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα δεν τίθεται τέτοιο θέμα», φαίνεται να είπε στη Μέρκελ 

Αποστασιοποιημένο εμφανίζεται το Παρίσι και η γαλλική κυβέρνηση απέναντι στην
Ελλάδα, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, όπως μεταδίδει το γαλλικό ραδιόφωνο E1, παραθέτοντας συνομιλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ο οποίος φαίνεται να είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα εάν η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη σήμερα.

«Πριν απο πέντε χρόνια, εάν η Ελλάδα έβγαινε από την ευρωζώνη, αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα δεν τίθεται τέτοιο θέμα» φέρεται να έχει πει ο Γάλλος πρόεδρος σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. 

Αυτό που έχει επίσης προκαλέσει προβλήματα είναι η προσωπικότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, για τον οποίο υπάρχει εκνευρισμός στις Βρυξέλλες, αφού, όπως λέει ο καθηγητής δίνει διαλέξεις στους αξιωματούχους.

«Είναι σε άλλον πλανήτη», είπε χαρακτηριστικά ένας Γάλλος αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τον Έλληνα υπουργό.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...