Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Το 23% των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί - 10 φορές περισσότεροι Αλβανοί στις φυλακές αναλογικά με τους Έλληνες

Σημείωση FreedomVoice: Το σύνολο των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές είναι 12.655 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι Αλβανοί κρατούμενοι είναι 2850. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ρουπακιώτη οι αλλοδαποί στις φυλακές είναι περίπου 7875 άρα οι Έλληνες αποτελούν το 40% περίπου των φυλακισμένων με πληθυσμό 4780 κρατουμένους.
Ο ελληνικός πληθυσμός είναι περίπου 10.000.000 σύμφωνα με την Wikipedia, ενώ οι Αλβανοί στην Ελλάδα υπολογίζονται γύρω στις 450.000.
Οι Αλβανοί αποτελούν το 4% του πληθυσμού της χώρας περίπου και ταυτόχρονα αποτελούν το 23% των κρατουμένων στις φυλακές.
Οι Έλληνες αποτελούν περίπου το 93% του πληθυσμού της χώρας και αποτελούν το 40% των κρατουμένων στις φυλακές.
Ο αριθμός των Ελλήνων είναι 22 φορές μεγαλύτερος από απ' αυτό των Αλβανών στην Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα μόνο διπλάσιος στις φυλακές. Άρα οι Αλβανοί εγκληματούν περίπου 10 φορές περισσότερο απ' τους Έλληνες στην Ελλάδα.
Πολλοί θα μιλήσουν για "βιωτικό επίπεδο" και για το γεγονός ότι στην Ελλάδα έρχονται περισσότεροι νέοι Αλβανοί αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για το τι έχει οδηγήσει στην δραματική άνοδο της εγκληματικότητας στην Ελλάδα που ανέκαθεν ήταν μιας ασφαλής χώρα.
Τη σύσταση κοινής επιτροπής που θα εξετάσει και θα προωθήσει τη μεταφορά Αλβανών κρατουμένων από τα σωφρονιστικά καταστήματα της Ελλάδας σε εκείνα της γειτονικής χώρας, καθώς και την επιστροφή στη χώρα μας των Ελλήνων υπηκόων που κρατούνται στις αλβανικές φυλακές, αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αλβανίας κ. Nasip Naco.

O Αλβανός Υπουργός Δικαιοσύνης αποδεχόμενος πρόσκληση του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία εκτός των κυρίων Χαράλαμπου Αθανασίου και Nasip Naco συμμετείχαν και υψηλόβαθμα στελέχη των δύο Υπουργείων.

Οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών και σωφρονιστικών συστημάτων των δύο χωρών, ενώ η αλβανική πλευρά ζήτησε τη συμβολή του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης σε τεχνικό επίπεδο.Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση Αλβανών κρατούμενων από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας σε αυτά της γειτονικής χώρας και αντιστρόφως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα κρατούνται 2850 Αλβανοί υπήκοοι, ενώ στόχος του ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να έρθει σε επαφή και με άλλα κράτη, όπου μεγάλος αριθμός υπηκόων τους κρατούνται σε ελληνικές φυλακές.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσουν το ζήτημα της μεταφοράς των κρατουμένων και στη συνέχεια να υπογράψουν διμερή συμφωνία.
Μετά το πέρας της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης της φίλης χώρας Αλβανίας, κ. Naco και ανταλλάξαμε απόψεις πάνω στα δικαστικά συστήματα των χωρών μας και τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Ειδικότερα ανταλλάξαμε απόψεις στα σωφρονιστικά συστήματα των δύο χωρών και τη δυνατότητα μεταφοράς κρατουμένων υπηκόων μιας χώρας στη χώρα καταγωγής τους. Δηλαδή Αλβανών υπηκόων που εκτίουν ποινή φυλάκισης στη χώρα μας, να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινή τους στις φυλακές της Αλβανίας και αντιστρόφως. Προς τούτο αποφασίσαμε να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια αφού καταλήξουμε σε κοινές παραδοχές το πιθανότερο είναι να υπογραφεί μια διμερής σύμβαση η οποία θα κατοχυρώνει αυτές τις συμφωνίες».
Από την πλευρά του ο Αλβανός Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Nasip Νaco ανέφερε: «Δεν είναι τυχαίο που εγώ βρίσκομαι σήμερα εδώ και ο κύριος Βενιζέλος βρίσκεται σήμερα στην Αλβανία. Αυτό αποδεικνύει ότι οι σχέσεις μας πλέον έχουν εντατικοποιηθεί. Επιθυμούμε να γίνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμφίβολα αυτό απαιτεί την εκπλήρωση κάποιων όρων. Ασφαλώς τους όρους δεν θα μπορούσαμε να τους πετύχουμε μόνοι μας. Έχουμε την ανάγκη για βοήθεια και στήριξη. Κατά τη συνάντηση αποδεχτήκαμε ότι έχουμε πολλά κοινά σημεία. Χρειαζόμαστε τη δική σας εμπειρία για να συνεργαστούμε στο δικαστικό τομέα. Ασφαλώς με τη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συμφωνήσαμε και την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας θα προχωρήσουμε στη συνέχεια στη μεταφορά, με τη δική τους ασφαλώς επιθυμία Αλβανών κρατούμενων στην Αλβανία για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους. Αυτό ισχύει και για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε αλβανικές φυλακές, οι οποίοι στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας μπορούν να μεταφερθούν για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους στην Ελλάδα».




Πηγή: www.himara.gr

http://himara.gr/blog/2834-eksosi-gia-2850-alvanous-fylakismenous

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ... VAE VICTIS (ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ): ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ; http://plagiaskepsi.blogspot.gr/2013/04/albaniashouldpayforitscriminalsnotgetpa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...