Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το 40% απ' ότι αγοράζουμε πάει σε τόκους!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΤΟΚΟΙ ΔΙΟΓΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ 35-40%


Ένα εκπληκτικό 35 με 40% από οτιδήποτε αγοράζουμε πηγαίνει σε τόκους. Όπως επισημαίνει η δικηγόρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημόσιου Banking, Ellen Brown, «αυτό μας βοηθά να εξηγήσουμε πώς ο πλούτος
μεταφέρεται συστηματικά από τους εμπορικούς δρόμους στη Wall Street». 

Στην αναφορά της, η Brown παραθέτει το έργο της Margrit Kennedy, η έρευνα της οποίας έδειξε επιβάρυνση από τόκους κυμαινόμενη από 12% για την περισυλλογή σκουπιδιών, μέχρι 38% για πόσιμο ύδωρ και 77%για ενοίκιο σε εργατικές πολυκατοικίες. 

Η Kennedy βρήκε ότι το 80% των οικονομικά ασθενέστερων πληρώνει τους κρυφούς τόκους που εισπράττονται από το 10% των οικονομικά ισχυρών, μετατρέποντας έτσι τον τόκο σε ισχυρό φόρο που πληρώνουν οι φτωχοί στους πλούσιους.

Σκιαγραφώντας τα στοιχεία της Kennedy, η Brown υπολογίζει ότι, εάν είχαμε ένα οικονομικό σύστημα που θα επέστρεφε τους τόκους που εισπράττονται από το Δημόσιο κατευθείαν στο Δημόσιο, θα μπορούσε να ψαλιδιστεί το 35% της τιμής όλων των αγαθών που αγοράζουμε. 

Έτσι, η Brown τάσσεται υπέρ της άμεσης επιστροφής: 

«Θα μπορούσαμε να το κάνουμε μετατρέποντας τις τράπεζες σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας και τα κέρδη τους σε δημόσια έσοδα. Τα κέρδη θα επιστρέφονταν στους πολίτες είτε με μείωση της φορολογίας, είτε με αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και έργων υποδομής».

Συνδυάστε την παραπάνω είδηση με προηγούμενη ανάρτησή μας 

Το 1% της ανθρωπότητας κρύβει 30 τρισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους!


Την είδηση διαβάσαμε στο περιοδικό Hellenic Nexus στο τεύχος Ιανουαρίου το οποίο και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αγοράζετε για να ενημερώνεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...