Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Έτσι προωθείται η Παγκόσμια Διακυβέρνηση - Ποινές στις χώρες που προστατεύουν τους εργαζομένους τους

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο πλευρών του Ειρηνικού (ΤΤΡ) που παρουσιάστηκε σαν μία εμπορική συμφωνία και υπήρξε προϊόν σκληρής διαπραγμάτευσης υπό συνθήκες μιας μυστικότητας άνευ προηγουμένου, ουσιαστικά είναι μία εξαναγκαστική μεταβίβαση εξουσίας από τα κράτη και τους υπηκόους τους σε ξένες εταιρείες. Από τον Δεκέμβριο του 2012, 11 κράτη (Αυστραλία, Μπρουνέι, Καναδάς, Χιλή, Μαλαισία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Περού, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ και ΗΠΑ) εμπλέκονται στην πιθανότητα περαιτέρω παραχώρησης εξουσιών τους στο μέλλον, λόγω της συμπερίληψης ενός ασυνήθιστου «συμφώνου προσκόλλησης».



Ενώ το κοινό, το Κογκρέσο των ΗΠΑ και ο Τύπος κλειδώθηκαν έξω, 600 σύμβουλοι
επιχειρήσεων συναντήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες με αξιωματούχους των κυβερνήσεων που συμμετείχαν στην υπογραφή, για να ολοκληρώσουν το κείμενο της παγκοσμίως μεγαλύτερης πολυεθνικής εμπορικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει και την επιβολή ποινών στις χώρες που προστατεύουν τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές ή το περιβάλλον. Ένα απόσπασμα του συμφωνητικού των 30 κεφαλαίων που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι οι διαπραγματευόμενοι έχουν ήδη συμφωνήσει σε πολλούς ριζοσπαστικούς όρους, που παραχωρούν εκτεταμένα νέα δικαιώματα και προνόμια στους ξένους επενδυτές και προβλέπουν την επιβολή τους εξωδίκως, μέσω δικαστηρίων «επενδυτή εναντίον κράτους».

Με αυτόν τον τρόπο, θα δίδεται στις εταιρείες ειδικό προνόμιο αμφισβήτησης των νόμων, των κανονισμών και των δικαστικών αποφάσεων. Οι αλλοδαπές εταιρείες θα μπορούν να υφαρπάζουν απεριόριστα ποσά από τα χρήματα των φορολογουμένων ως αποζημίωση για «οικονομικές ζημίες» στα «προσδοκώμενα μελλοντικά κέρδη» που θα προκαλούντο από ενέργειες για την προστασία της εγχώριας οικονομίας, της δημόσιας υγείας, των εργαζομένων, του περιβάλλοντος, της χρήσης της γης και άλλους νόμους που εκείνες θα ισχυριζόταν ότι υπονομεύουν τα νέα τους προνόμια, βάσει του ΤΡΡ.

Η Lori Wallach, διευθύντρια του Public Citizen's Global Trade Watch (σημ. τ.μ: ειδικό τμήμα της Ένωσης Καταναλωτών Public Citizen), ανέφερε ότι άπαξ και συμφωνηθεί αυτό το άκρως απόρρητο ΤΡΡ, οι κανονισμοί του θα παγιωθούν. Κανένας κανονισμός δεν θα μπορεί να αλλάξει χωρίς την ομόφωνη συμφωνία όλων των κρατών που συμμετείχαν στην υπογραφή του συμφωνητικού. Σ' όλο τον κόσμο οι άνθρωποι θα είναι εγκλωβισμένοι στην εξουσία των εταιρειών.

Την είδηση διαβάσαμε στο περιοδικό Hellenic Nexus στο τεύχος Ιανουαρίου το οποίο και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αγοράζετε για να ενημερώνεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...