Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

«Το όνομα της Μακεδονίας συνδέεται με όλους τους ‘νοτιοσλάβους’ και δεν έχει σημασία που ζουν»


(Η φωτογραφία του σλαβικού δημοσιεύματος στην οποία απεικονίζεται ο Αμερικανός Φίλιπ Ρίκερ, είναι παλαιότερη της εκδήλωσης)

Μάρτιος 2, 2014.

Κορυτσά.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Τίμι Μίτκο» στην Κορυτσά, Αλβανία, παρουσιάστηκαν δύο βιβλία: « Ο ρόλος των ΗΠΑ στον ‘μακεδονικό’ Γολγοθά» και το «Κράτος- πώς να χτισθεί και να υπερασπιστεί» του Στέφαν Βλάχοφ- Μίχοφ.


Την εκδήλωση, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα, παρακολούθησε μια ομάδα από Σλάβους της Μεγάλης Πρέσπας καθώς και ο πρέσβης στην Αλβανία, Στόγιαν Καραγιάνοφ.

Την παρουσίαση του βιβλίου δημοσίευσαν πολλά έντυπα καθώς και τηλεοπτικοί σταθμοί της Αλβανίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση «Сонце»- ‘ Ήλιος’ της Γκόριτσα που διευθύνεται από το νέο ακτιβιστή Βασίλ Στεργιόφσκι.

Η προώθηση των δύο βιβλίων χρησιμοποιήθηκε ως άλλη μια ευκαιρία για ξεπεραστούν ορισμένα αδύνατα σημεία για τα Σκόπια, όπως είναι η ταυτότητα και η επιβίωση των «Μακεδόνων». Έγινε, μάλιστα, μια σε βάθος ανάλυση από το δημοσιογράφο Γκεόργκι Μπαρμπακόφσκι [ Георги Барбаровски] και των γνωστών ακτιβιστών της ομάδας των διανοουμένων του «Μακεδονικού Μανιφέστου».

Σε γενικό πλαίσιο αναφέρθηκε ότι τα βιβλία πρέπει να προωθηθούν  από τους εκπροσώπους των σλαβικών οργανώσεων στην Αλβανία «γιατί η τύχη της «Μακεδονίας» εξαρτάται από τον ίδιο τον εαυτό τους που δεν πρέπει να ανεχθούν καμία αλλαγή στην ονομασία «Μακεδονία», διότι η ονομασία αυτή σχετίζεται με όλους τους Σλάβους και δεν έχει σημασία που ζούνε», τόνισε ο Βασίλ Στεργιόφσκι.

--

http://www.echedoros-a.gr/2014/03/blog-post_2475.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...