Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Το υπουργείο οικονομικών παρακολουθεί όλους τους λογαριασμούς μας

Εφορία αλά  Όργουελ θυμίζει το νέο Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, όπου η ζωή κάθε Έλληνα πολίτη θα καταγράφεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων που βρίσκεται στην Καλλιθέα. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση μετατροπής μας σε πειραματόζωα, αφού αυτά δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά αλλού. Επί της ουσίας, κάθε μήνα τα συστήματα του Υπουργείου ενημερώνονται για τους λογαριασμούς κινητών ή σταθερών τηλεφώνων, τις καταθέσεις και αναλήψεις, τη χρήση πιστωτικών καρτών, τις ιατρικές δαπάνες, το είδος των εξετάσεων κλπ. που κάνει ο καθένας από εμάς.

Για παράδειγμα, στις αρχές Δεκεμβρίου ένας φορολογούμενος δέχτηκε τηλεφώνημα από το Υπουργείο Οικονομικών και τον ρώτησαν το εξής:
«Γιατί δώσατε 200 ευρώ για το κινητό σας τον προηγούμενο μήνα και δεν πληρώσατε τα 100 ευρώ που χρωστάτε στην Εφορία;.....Ο Μεγάλος Αδελφός δεν σταματάει εδώ. Ακολουθεί η υποχρεωτική ηλεκτρονική μηνιαία κοινοποίηση στη φορολογική διοίκηση των αποδείξεων όλων των επιχειρήσεων. Κάθε τιμολογίου ή απόδειξης, δηλαδή, που εκδίδεται ή λαμβάνεται από τις επιχειρήσεις. Αναρωτιέται κανείς πότε σ' αυτή τη χώρα οι φορολογούμενοι θα βγουν στα κεραμίδια, με αυτά τα ανήκουστα που συμβαίνουν.

Περιοδικό Hellenic Nexus Ιανουάριος 2014


Στήλη Λεωνίδα Αποσκίτη

Δείτε και εδώ την είδηση στο Θέμα

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1267.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...