Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί ο μοντέρνος φεμινισμός είναι παράλογος, άχρηστος και κακός!

Το άρθρο είναι του Satoshi Kanazawa, ο οποίος είναι ένας επαναστατικός ψυχολόγος στο London School of Economics και συνεργάτης-συγγραφέας(με τον Alan Miller) του Γιατί οι όμορφοι άνθρωποι κάνουν περισσότερες κόρες.





Πρώτα απ’ όλα ο μοντέρνος φεμινισμός είναι παράλογος, γιατί σύμφωνα με τον Πίνκερ, βασίζετε στην υπόθεση ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι πανομοιότυποι. Μία πηγή από πληροφορίες και απόδείξεις μας δείχνει ότι αυτή η υπόθεση είναι λάθος. 



Οι άντρες και οι γυναίκες είναι εκ του φυσικού τους και θεμελιωδώς διαφορετικοί. Οποιοδήποτε πολιτικό κίνημα βασισμένο σε μια τόσο λανθασμένη υπόθεση για την ανθρώπινη φύση – ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι και πρέπει να είναι πανομοιότυποι – είναι καταδικασμένο σε αποτυχία...

Επίσης δεν είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες είναι το αδύναμο φύλο. Ο Πίνκερ καταγράφει το γεγονός ότι τα αγόρια είναι πολύ πιο ευαίσθητα, σωματικά και ψυχολογικά από τις κοπέλες άρα χρειάζονται μεγαλύτερη ιατρική και ψυχιατρική φροντίδα. Οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι σε μεγαλύτερο αριθμό από αρρώστιες από ότι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 

Το γεγονός ότι τα αγόρια έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις αρρώστιες από τις γυναίκες εξηγεί το λόγο τον οποίο περισσότερα αγόρια πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας και αποτυγχάνουν να φτάσουν σε σεξουαλική ωριμότητα και γιατί ο μέσος όρος ζωής των αντρών είναι μικρότερος από των γυναικών. 

Αυτός παρεμπιπτόντως, είναι ο λόγος για τον οποίο γεννιούνται ελάχιστα πιο πολλά αγόρια από κορίτσια, 105 αγόρια προς 100 κορίτσια, ουτωσόστε να υπάρχουν περίπου 100 αγόρια για 100 κορίτσια όταν αυτά θα φτάσουν την εφηβεία. 

Μια ακόμη πλάνη πάνω στην οποία βασίζετε ο μοντέρνος φεμινισμός είναι ότι οι άντρες έχουν πιο πολύ ισχύ από τις γυναίκες. Ανάμεσα σε θηλαστικά, το θηλυκό έχει πάντα πιο πολύ δύναμη από το αρσενικό, και οι άνθρωποι δεν αποτελούν εξαίρεση. 

Είναι αλήθεια ότι, σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες, ο άντρας έλέγχει την οικονομία την πολιτική και έχει το πρεστίζ. Το κάνει γιατί πρέπει να εντυπωσιάσει τις γυναίκες. Οι γυναίκες δεν ελέγχουν αυτές τις πηγές δύναμης απλούστατα γιατί δεν χρειάζεται να τις ελέγξουν.

Τι ακριβώς ελέγχουν οι γυναίκες; Τους άντρες, όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, η κάθε, μέσα σε λογικά πλαίσια, όμορφη γυναίκα, ασκεί όση επιρροή επάνω σε έναν άντρα όση ο αρσενικός ηγέτης του κόσμου ασκεί πάνω στις γυναίκες.

Τελικά, ο μοντέρνος φεμινισμός είναι κακός γιατί στο τέλος φέρνει δυστυχία και στα δύο φύλα.

Σε ένα προσεχές άρθρο στο American economic JournalEconomic Policy, η Betsey Stevenson και οJustin Wolfers από το Wharton school of Business του πανεπιστημίου της Πενσυλβανία δείχνουν ότι οι γυναίκες στην Αμερική τα τελευταία 35 χρόνια έχουν γίνει σταθερά πιο δυστυχισμένες, καθώς κερδίζουν όλο και πιο πολλά χρήματα συγκριτικά με τους άντρες.

Οι γυναίκες συνήθως ήταν πιο χαρούμενες από τους άντρες παρά το γεγονός ότι έβγαζαν πολύ λιγότερα χρήματα από τους άντρες.

Το κενό ανάμεσα στα φύλα όσον αφορά την ευτυχία(προς όφελος των γυναικών) έχει μικρύνει τα τελευταία 35 χρόνια όσο το κενό ανάμεσα στα φύλα(προς όφελος των αντρών) έχει γίνει μικρότερο.

Τώρα οι γυναίκες κερδίζουν τα ίδια και μερικές φορές περισσότερα από ότι οι άντρες. Σαν αποτέλεσμα, σήμερα οι γυναίκες είναι το ίδιο δυστυχισμένες, ακόμη και πιο δυστυχισμένες από ότι οι άντρες. Όπως εξηγώ σε μια προηγούμενη ανάρτηση, τα λεφτά δεν κάνουν τις γυναίκες ευτυχισμένες.

Η Φεμινιστική επιμονή ότι οι γυναίκες συμπεριφέρονται σαν τους άντρες και ότι βγάζουν όσα λεφτά όσα και οι άντρες, μπορεί να μην είναι ο μοναδικός λόγος για τα αυξανόμενα επίπεδα δυστυχίας στις γυναίκες.

Ένα διαζύγιο και το να μεγαλώνει ένα παιδί μια γυναίκα δίχως σύζυγο μπορεί να συμβάλει σε αυτό. Σε κάθε γεγονός, η συμβολή του μοντέρνου φεμινισμού δημιουργεί σταθερά δυστυχία στις γυναίκες, γιατί βασίζετε σε λάθος υποθέσεις για την αρσενική και θηλυκή φύση, οι οποίες είναι δύσκολο να τις αρνηθούμε.

Η ευτυχία του άντρα δεν έχει μειωθεί τα τελευταία 35 χρόνια, γιατί δεν υπάρχει το αντίστοιχο του φεμινισμού για τους άντρες. Κανένας δεν έχει επιμείνει στην ακραία ιδέα ότι οι άντρες είναι γυναίκες, ωστόσο, όπως η Christina Hoff καταγράφει, αυτό μπορεί να συμβαίνει στον πόλεμο μας(των γυναικώνεναντίων των αγοριών.

Όποιος αναζητά ένα αποτελεσματικό αντίδοτο στον φεμινισμό, συνιστώ ανεπιφύλακτα το βιβλίο τηςDaniel Critenden που εκδόθηκε το 1999 «Τι δεν μας είπαν οι μητέρες μας: Γιατί η ευτυχία παραπλανεί τις μοντέρνες γυναίκες.


http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4360.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...